Orientació professional

Quan un jove ha d’escollir el futur professional o l’itinerari d’estudis que vol realitzar, ha de fer un procés de reflexió intentant valorar quins són els seus interessos i quines, les seves habilitats.

Imaginar aquest futur professional és un procés permanent que es desenvolupa durant la vida escolar, amb l’ajut de la família, dels amics i dels mestres.

Després de l’educació secundària i durant el batxillerat, arriba aquest moment clau d’elecció en el qual l’adolescent pot necessitar elements de criteri que li proporcionin informació útil per prendre una decisió sobre la seva professió. Una tria que, sense ser irreversible, és important perquè suposa assumir riscos i pot condicionar-li el futur.

L’Institut de Psicologia, en la seva secció d’Orientació professional, ofereix un acompanyament en aquest procés aportant eines d’autoconeixement i reflexió, que permetin valorar els interessos de l’estudiant, la seva capacitat d’esforç, la predisposició per l’estudi... i, també, realitzant una recollida d’informació de les diferents alternatives i ofertes d’estudis i professions. Amb aquesta orientació, els joves poden prendre una decisió sobre els estudis i el futur professional de manera conscient i informada.